Familjen Spetz - Fredrik, Johan och Ansa

 

Sedan 1990 bor vi på vår gård som heter Öjeby östergård och ligger utanför Norsholm, mittemellan Norrköping och Linköping. Vi har två stall med totalt 24 boxar, ridhus 20 x 47 och utebanor. Gården ligger naturskönt med gott om plats för hästarna. Fram till 2007 drev vi ridskola med ca 15 hästar och hade inackorderingar och träningar. 2007 la vi ner ridskolan och har sedan dess haft träningar för ryttare med egen häst och inackorderingar. Sedan vintern 2008 är Fredrik hemma och disponerar ca 11 boxar för sin verksamhet med att utbilda och tävla hopphästar. Vi  arbetar under det gemensamma namnet Stall Spetz. I familjen ingår även Filip som är Fredriks yngre bror. Han ägnar sig åt andra hästkrafter än den övriga familjen, nämligen bilsport.

 

Fredrik

Född 1983

Som junior och ungdomsryttare tog jag ett par SM-medaljer, NM-medaljer, blev juniorchampion och red junior EM. Mina största framgångar fick jag med hästarna Brazil Jack, Gandhi, Manchini och Al Capone.

Efter tiden som ungdomsryttare flyttade jag till Tyskland för att jobba och samla erfarenhet hos toppryttaren Marcus Ehning. Jag red och tävlade Ehnings hästar under två väldigt lärorika år.

Därefter jobbade jag under ett halvår hos den danske internationella ryttaren Tomas Velin, där jag tävlade hans yngre hästar.

Hösten 2007 flyttade jag till Sverige igen och började jobba åt Maria Gretzer i skånska Tygelsjö. Där red jag Gretzers yngre hästar, och startade även en liten egen verksamhet med några hästar upp till 1.50 klasser.

2009 flyttade jag hem till Norsholm för att starta den verksamhet som jag bedriver idag, bestående av utbildning och tävling av hopphästar, försäljning av hopphästar, träningar och kurser.

Är B - tränare i hoppning.

 

Johan

Utbildad ridlärare och hopptränare. Under många år aktiv tävlingsryttare i framförallt hoppning t o m svår klass. Ledare för junior och ungdomslandslagen i hoppning 2007-2011. Har hoppträningar hemma på Öjeby och är regelbundet i bl a  Mantorp och Nyköping samt har helg-kurser på olika ställen runt om i landet. Gör ridhusunderlag med fibersand, se mer www.jspetz.se

 

Ansa

C-tränare i dressyr och dressyrdomare MsvC. Jobbat/drivit ridskola mer än 30 år. Utöver verksamheten hemma med stall och träningar så jobbar jag sedan 2008 deltid som häst-lärare på Vretagymnasiet.